Kategorier
Artiklar

Transfer Arlanda – vilket alternativ är egentligen bäst? 

Att resa utomlands sker ofta från Arlanda. Innan man väl kan sätta sig i flygstolen, slappna av med en drink och fullt ut fokusera på de varmare breddgrader man ska besöka så ska man emellertid också ta sig till flygplatsen i fråga. Då det kommer till transfer till Arlanda så finns det flera olika alternativ och vi ska göra vårt bästa för att försöka reda ut vilka som är bäst. 

Vi börjar med mer långväga transfer till Arlanda. Ska du åka från exempelvis Norrland så har du färre alternativ än om du bor i södra Sverige – och i Stockholm, givetvis. Där skulle vi direkt stryka tåget som ett alternativ. Tåget borde vara den givna lösningen, men det handlar om förseningar, inställda avgångar – med kort varsel – och om höga priser. Vårt råd är därför att antingen välja buss eller att ta en egen bil och nyttja de alternativ vad gäller långtidsparkering som finns. Tråkigt nog. 

Med detta sagt så går vi här nedan igenom tre olika alternativ för transfer till Arlanda som finns tillgängliga för dig som bor i Stockholm. Samma sak gäller givetvis för transfer från Arlanda då din semester väl är avklarad. 

Enligt följande: 

  • Taxi. Väljer du att åka taxi så får du betala en ansenlig summa – som du kan påverka genom att samåka om den möjligheten finns. Tänk på att jämföra priser innan! Taxi är det överlägset mest bekväma sättet att åka på, men också ett dyrt sådant. 
  • Arlanda Express. För 340 kronor enkelt biljett så tar du dig bekvämt – på 18 minuter! – från Centralen till Arlanda. Det är den stora fördelen, men kostnaden är givetvis den stora nackdelen. Är du ensam kanske det kan vara okej, men handlar det om en större familj – ja, då kommer kostnaden att bli hög. 

Flygbussarna. Vårt bästa alternativ för transfer till Arlanda är att välja en flygbuss. Du reser miljövänligt, du reser bekvämt, du garanteras att all packning ryms, du reser billigt och du reser säkert. Den enda nackdelen är att du eventuellt får dela säte med någon okänd, men det handlar emellertid om en resa på runt en timme – och det kan man stå ut med. Dessutom finns wi-fi ombord.